Házi fûszerkeverékek, fûszerpácok 1. rész: fajitas, cajun, gyros, baharat, Kentucky, tandoori
sponsored links
Nagyon ért már, hogy készítsek egy válogatást az általam nap, mint nap használt kedvenc, kipróbált fûszerkeverékekbõl.
Annál is inkább, mert több olvasóm is írta, hogy mióta rászánta magát ezen fûszerkeverékek elkészítésére, és használatára, azóta kikoptak a konyhapolcukról a vegetás/delikátos, elõre csomagolt fûszerkeverékes és gyorspácos fûszertartók és zacskók.
Semmiképpen nem posztom, hogy bíráljam, aki ilyet használ, mindössze megér néhány próbálkozást, hogy vajon finomabb és gazdaságosabb-e a házi fûszerkeverés.
Én tudom a választ, úgyhogy széles mosoly az arcomon!
Ráadásul a zacskós fûszerkeverékek általában sót is tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy pácolni nem érdemes bennük, hiszen kivonja a húsból a nedvességet, így sütés után lényegesen kevésbé marad a hús szaftos. Magyarul kiszárad.
Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a fûszerkeverékeknek egy részét csomósodás gátlók és ízfokozók ...