Házi fûszerkeverék savanyításhoz
sponsored links
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 2 evõkanál mustármag
- 2 evõkanál koriandermag
- 1 evõkanál tarka bors
- 1 teáskanál szegfûbors
- 2 teáskanál kapormag vagy szárított, aprított kapor
- 1 teáskanál szárított, morzsolt pirospaprika
- 1 fahéjrúd kisebb darabokra törve
- 2 szárított babérlevél kisebb darabokra törve
- 2 szem szegfûszeg
- Kisebb tálban az összes hozzávalót összekevertem.
- Légmentesen záródó dobozban, szobahõmérsékleten tárolva 1 évig eláll.
- Savanyúság ízesítésére használható.
- (A pirospaprika ízlés szerint lehet csípõs is.)
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin 2016. novemberi számában is.