Házi földimogyoróvaj

2013-11-23

sponsored links

_MG_3460_a

Egy újabb házilag készített finomság, az USA-ban oly népszerû földimogyoróvaj, vagyis peanut butter. Ez azért kapható néhány helyen idehaza is, nem úgy, mint a kesudiókrém. Azonban otthon – saját konyhánkban – is meg tudjuk csinálni, csak földimogyoró és egy jó robotgép kell hozzá. Készíthetjük natúr földimogyoróból és pirított, sózott fajtából is. Mindkettõ finom, azonban a sós változatot kevésbé tudjuk használni például édes sütik, kekszek készítéséhez. Lehet édesíteni is cukorral, mézzel, juharsziruppal és hagyhatjuk enyhén darabosra is. Én jobban szeretem a teljesen krémes változatot, pirított kenyérre kenve egy kis hazai lekvárral… hmmm, nekem így a kedvencem!

A földimogyoró vitaminokban gazdag. 40-50 százaléknyi, értékes olajat tartalmaz, emellett pedig jelentõs a fehérjetartalma is, ami különösen fontos a vegetáriánus táplálkozást folytatóknak. A magból hidegen préselt olaj az olívaolaj használati értékével vetekszik. Értékes összetevõje a B-vitamin, az antioxidáns E-vitamin és a fitoszterol, amelynek gyulladáscsökkentõ hatást ...


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2013/11/hazi-fo...

sponsored links

Keres?s