Házi finomságok
sponsored links
Már alíg vártam, hogy eljöjjön az az idõ, hogy ezt a sajtot megmutathassam. Erre a pillanatra éppen két hónapot kellett várni. Ekkorra érett be, így lett ilyen csodálatos. Annak idején elhatároztam, addig ugy sem nyugszom, amíg a házi "igazi" föstölt sajtot el nem készítem. Erre azonban a nyár beköszöntével több lehetõség nem igen lesz. Igy is alíg tudtam a szomszédot megfûzni, hogy így kora nyár derekán ezzel az egy sajtdarabbal "füstölögjön" nekem. A lényeg, hogy sikerült, s komolyan mondom éppen olyan, mint a jó kis paranyica. Erõsen "el kell dugni", hogy ne járjak rá ötpercenként :)
Nagy izgalommal vágtam meg, nagyon kíváncsi voltam az ízére. Csodálatos. A mérleg mutatja, hogy felvágás után már egy kicsi azért hiányzik belõle. Volt egy kisegér -saját képemben- , aki megmarta :) Alíg tudtam abbahagyni. Ebbõl most csak nagyon vékony szeletekben fogyasztunk, mert legközelebb ilyen házi "igazi" bükkfán füstölt sajtunk csak õsszel lehetséges.
Addig is, amíg a legközelebbi füstölt sajt elkészûlhet, beérjük a mindennapi -különbözõ ízesítésû- házi sajtokkal. Ez most egy lágyabb, petrezselymes változat. Kifejezetten jó ízt kapott az apróra vágott zöldség zöldjétõl.
A sajtok mellõl nem hiányozhat a jó kis házi kolbász, egy kis házi császárszalonna és egy jó szelet házi ...