Házi felvágott - csirkébõl
sponsored links
A múlt héten olvastam egy receptet házi parizer készítésérõl. A parizer roppant megosztó; találunk ehetetlen és finom verziót is az üzletekben.
Legfõbb probléma ezzel a "termékkel", hogy láthatatlanok az összetevõi ill. ha felsoroltak, akkor nem feltétlenül nyerik el tetszésünket.
Most pedig érkezzen a recept az eredeti mennyiségekkel; én a próba során feleztem az adagot.
Fél kg csirkemellet ledarálunk.
Hozzáadunk 2 tojásfehérjét, 2 dl tejszínt, 1 gerezd zúzott fokhagymát, 1 evõkanál lisztet, sót, borsot ízlés szerint, összekeverjük.
Itt jött egy csavar: a fokhagyma mennyiségét megdupláztam, és a massza felébe apróra vágott medvehagymát kevertem.
Egy kis pihentetés után a masszát sütõpapírra halmoztam, feltekertem, végét lezártam.
A sütõpapírt alufóliába csomagoltam, azt is lezártam a szaloncukor formával.
Forrásban lévõ vízben 40 percig fõztem. Majd kivesszük a vízbõl, 1 órát hûlni hagyjuk; ezután a hûtõben hûtjük ki véglegesen.
Hidegen jól szeletelhetõ.
A natúr - legközelebb bátrabban fûszerezem.
A medvehagyma nagyon jót tett az ízének. Kalandra és tartósítószermentességre fel!