Házi fahéjas keksz

2012-04-21

sponsored links


A kekszsütési tornádó már több blogon végigsöpört. Régóta szemezgetek vele én is, de most jött el az ideje a sütésnek. Stahl egyik téli édességét választottam tavasszal. :) (Téli édességek különkiadás.) Szerintem máskor is fogok még sütni, más ízût. Megint azt tudom mondani, mint olyan sok mindennél, hogy sokkal jobb a házi. Olcsóbb is, finomabb is. :)
Campari narancsdzsemet ettünk hozzá. Ez most bolti, de egyszer ezt is ki fogom próbálni, hogy milyen a házi készítésû. :) Egy finom teával vagy kapucsínóval is jó.
52 db keksz lett. Szív, nyuszi és négylevelû lóhere alakú. Nem fogom letesztelni, hogy meddig bírja ez a keksz... De szerintem jóval hamarabb elfogy a "szavatossági idõ" lejárta elõtt. :) Szóval jó a recept, nyugodtan próbáljátok ki.
Tartottam kicsit a kekszsütéstõl, mert azt hittem, hogy: 1. nem sül meg 10 perc alatt, 2. túl kemény lesz és embert lehet vele ütni. De megsült és jó az állaga is. Puha, de mégse omlik szét, nem töredezik. :)

Elkészítése

Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjt és egy pici sót. Majd belekockázzuk a margarint, és elmorzsoljuk benne.
A morzsás keverékbe beletesszük a tojást és tésztát ...

Folytats a blogon ... izutazas.blogspot.com/2012/04/hazi-fa...

sponsored links

Keres?s