Házi eperszörp alapfokon
sponsored links
Ráadásul rebarbarás?.
Nem, ez most nem egy ?10 üveggel a kamrába teszek? típus, ez egy gyors, egyszerû, nagyjából azonnali fogyasztásra elkészített (azért várjuk meg, míg kihûl), hûtõben jó pár napig elállós szörpi. Tehát szörp alapfokon. Ami akkor született, amikor az eper és rebarbara sûrûjére volt szükségem, a levére nem, és elfõzni pedig vétek lett volna. Tehát nemes egyszerûséggel lemertem.
Hozzávalók kb. 3 dl szörpihez
80 dkg eper eper
20 dkg reberbara
30 dkg cukor
(néhány karika citromot is rádobhatunk még, ha gondoljuk)
Az epret megmostam, feldaraboltam. A rebarbaráról lehúztam a vékony héját, feldaraboltam. Mindent egy fazékba tettem és rászórtam a cukrot. Pár órát hagytam így állni. Majd az egészet elkezdtem lassú tûzön fõzni. Mikor már szépen rotyogott, a cukor is tutira felolvadt benne, akkor elkezdtem a levét leszedni egy merõkanállal, és átszûrni egy tiszta üvegbe. Lezártam, és félretettem. Mikor kihûlt, ment a hûtõbe, és szépen lassan gyorsan, hígítva elfogyasztottuk.
Ha szívesen követnéd az aktuális eseményeket, és lennél részese egy szuper kis csapatnak, gyere Facebookra is!
ITT megtalálsz!
Forró almás pite
Te + Én + 3 hozzávaló
Csilicsali
Boci-muffin
Nem, ez most nem egy ?10 üveggel a kamrába teszek? típus, ez egy gyors, egyszerû, nagyjából azonnali fogyasztásra elkészített (azért várjuk meg, míg kihûl), hûtõben jó pár napig elállós szörpi. Tehát szörp alapfokon. Ami akkor született, amikor az eper és rebarbara sûrûjére volt szükségem, a levére nem, és elfõzni pedig vétek lett volna. Tehát nemes egyszerûséggel lemertem.
Hozzávalók kb. 3 dl szörpihez
80 dkg eper eper
20 dkg reberbara
30 dkg cukor
(néhány karika citromot is rádobhatunk még, ha gondoljuk)
Az epret megmostam, feldaraboltam. A rebarbaráról lehúztam a vékony héját, feldaraboltam. Mindent egy fazékba tettem és rászórtam a cukrot. Pár órát hagytam így állni. Majd az egészet elkezdtem lassú tûzön fõzni. Mikor már szépen rotyogott, a cukor is tutira felolvadt benne, akkor elkezdtem a levét leszedni egy merõkanállal, és átszûrni egy tiszta üvegbe. Lezártam, és félretettem. Mikor kihûlt, ment a hûtõbe, és szépen lassan gyorsan, hígítva elfogyasztottuk.
Ha szívesen követnéd az aktuális eseményeket, és lennél részese egy szuper kis csapatnak, gyere Facebookra is!
ITT megtalálsz!
Hasonló bejegyzések:
Forró almás pite
Te + Én + 3 hozzávaló
Csilicsali
Boci-muffin