Házi eperlekvárral töltött palacsinta friss bazsalikommal

2011-08-10

sponsored links

A szombati õzragu után el sem lehetett volna képzelni megfelelõbb desszertet, mint ez az eperlekváros palacsinta volt.

A házi eperlekvár a legegyszerûbben készült, hiszen már elõre lehetett tudni, hogy télre egy kiskanálnyi sem marad belõle.

2 kg mosott, tisztított eper, 1 kg finom kristálycukor. Négybe vágott eperszemek kerültek a lekvárba, mert mi rusztikusan szeretjük. Simán, dunsztban hûlt ki. Azonnal fogyasztható. Annyira egyszerû, hogy szóra sem érdemes, néhány kilogramm epret érdemes átmenteni így a késõbbiekre.

Hozzávalók 30 db vékony palacsintához:

6 db nagy tanyasi tojás

40 dkg finomliszt átszitálva

6 dl hideg tej

4-5 dl szódavíz

10 dkg olvasztott vaj

6 g vaníliás cukor

Csipet só ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s