Házi ecetes torma xilittel
sponsored links
Én nagyon szeretem a tormát, de mióta másképp étkezem sajnos eltûnt az étrendembõl. Ennek csupán az az oka, hogy a legtöbb bolti ecetes torma cukorral készül ami valamilyen oknál fogva nem az nagyon drága. Így valahogy kimaradt.
Eddig :)
Most nyakunkon a húsvét, imádom a sonkát sok-sok friss zöldséggel, kaláccsal, tormával. Mivel a kalácsot magamnak sütöm (majd leírom a receptet) a sonka házi, gondoltam az ecetes tormával is megpróbálkozom.
Egy üveggel lett, kb 200 ft az összköltsége és tuti sokáig elég. Amikor belekóstoltam egy pici késhegynyi falat igazi "agyig" hatolós erõs, finom ízû volt.
Hozzávalók:
1 db torma
1,5 dl meleg víz
1 kk finom só
3 kk xilit
1 ek 20%-os ecet
A tormát megpucoljuk majd lereszeljük, lehetõleg a szabad levegõn és készüljünk fel zsebkendõvel is, irritálja a szemet rendesen. Reszelés után letakarva félretesszük. A vízbe beletesszük a xilitet, sót és az ecetet majd összekeverjük, hogy teljesen feloldódjon a só és a xilit. Ráöntjük a reszelt tormára, összekeverjük, üvegbe töltjük, lezárjuk.A hûtõben pár hétig eláll. Ha túl erõs akkor egy kevés almát lehet belereszelni vagy tejszínt esetleg majonézt hozzákeverni. Lágyul az íze/ erõssége.
Jó étvágyat hozzá!
Eddig :)
Most nyakunkon a húsvét, imádom a sonkát sok-sok friss zöldséggel, kaláccsal, tormával. Mivel a kalácsot magamnak sütöm (majd leírom a receptet) a sonka házi, gondoltam az ecetes tormával is megpróbálkozom.
Egy üveggel lett, kb 200 ft az összköltsége és tuti sokáig elég. Amikor belekóstoltam egy pici késhegynyi falat igazi "agyig" hatolós erõs, finom ízû volt.
Hozzávalók:
1 db torma
1,5 dl meleg víz
1 kk finom só
3 kk xilit
1 ek 20%-os ecet
A tormát megpucoljuk majd lereszeljük, lehetõleg a szabad levegõn és készüljünk fel zsebkendõvel is, irritálja a szemet rendesen. Reszelés után letakarva félretesszük. A vízbe beletesszük a xilitet, sót és az ecetet majd összekeverjük, hogy teljesen feloldódjon a só és a xilit. Ráöntjük a reszelt tormára, összekeverjük, üvegbe töltjük, lezárjuk.A hûtõben pár hétig eláll. Ha túl erõs akkor egy kevés almát lehet belereszelni vagy tejszínt esetleg majonézt hozzákeverni. Lágyul az íze/ erõssége.
Jó étvágyat hozzá!