Házi csoki
sponsored links
Nagy kedvenc volt otthon. Na nem az otthon készített, hanem a készen kapható. Abból sem mindegyik. Amíg gyerekek voltunk és jártunk búcsukra, megvolt a kedvenc nénink akitõl vettük a házicsokit. Az volt a világon a legfinomabb. Egyszerû, celofánba csomagolt, diós házicsoki. Azóta is azt az ízt keresem... hiába. Talán ha sokszór próbálkoznék, variálnám a hozzávalók mennyiségét, ráakadnék. Addig meg itt van ez, az elsõ, és nem is rossz...
Fél adagot készítettem, nem akartam úgy járni, mint a bountyval. Jaj de jó, aztán felét kidobtam egy idõ után, mert egyikünknek sem kellett már. Hiába, jóbol is megárt a sok. Tehát ha valaki elkészítené és családi mennyiségben, akkor duplázza az adagokat bátran.
Hozzávalók:
Fél adagot készítettem, nem akartam úgy járni, mint a bountyval. Jaj de jó, aztán felét kidobtam egy idõ után, mert egyikünknek sem kellett már. Hiába, jóbol is megárt a sok. Tehát ha valaki elkészítené és családi mennyiségben, akkor duplázza az adagokat bátran.
Hozzávalók:
12 dkg tejpor
25 dkg cukor
7 dkg vaj
0,8 dl víz
2 kanál kakaó
A cukorból, vízbõl és vajból 3,4 perc alatt szirupot fõzünk- amíg a cukor feloldódik. Levesszük a tûzrõl és alaposan elkavarjuk benne a tejport. 3 kanálnyit átteszünk egy másik edénybe, a többibe belekavarjuk a kakaót. Kivajazott formába töltjük a ...25 dkg cukor
7 dkg vaj
0,8 dl víz
2 kanál kakaó