Házi csirkemájpástétom - kovászos kenyeremmel

2012-11-01

sponsored links


Nem ördögtõl való bolti májkrémet vásárolni, de minimális erõfeszítéssel, nagyságrendekkel tartalmasabb májpástétomot készíthetünk házilag. Ha megnézzük egy-egy májkrém összetevõi között, hogy hány százalék máj hozzáadásával készült, könnyen kimatekozhatjuk, hogy a legkevesebb májból van benne. Persze a bolti májkrémek jóízûek, jól kenhetõek, hiszen az élelmiszeripar magas fokon vezeti meg az érzékszerveinket, mindenfélék hozzáadásával, hogy élvezzük a termékeiket. Én is vásárolok bolti májkrémet, úgyhogy ez itt most nem boszorkányüldözés.

Mindössze magamnak is felteszem a kérdést ilyenkor, hogy miért nem készítek minden esetben házi májkrémet, májpástétomot, hiszen annyira egyértelmû, hogy finomabb, háziasabb, rusztikusabb, "valódi" alapanyagokból készül és szerintem olcsóbb is.

Amikor kenyeret sütök, akkor általában készül hozzá valamilyen szendvicskrém is, ez esetben csirkemájpástétom. A gyönyörûséges kovászos kenyeremet nem régen mutattam be:

Kovászos kenyér - még pár szó a természetes kovászról


Van, aki ódzkodik a zsályától és a rozmaringtól, mert ezek roppant aromás fûszerek. Sajnálom, amikor túlzott mennyiségû használatnak köszönhetõen ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s