Házi csirkemájpástétom
sponsored links
Csirkemáj pástétom, ahogy mi szeretjük. Egyszerûen...Friss házi kenyérrel....
Mostanában szeretek vaslábasban sütni. Olyan szép héjat ad a vaslábas a kenyérnek. Kemence közelébe ritkán jutunk. Ez meg olyan kemencepótló :)
Nincs új recept, csak pár kenyeres fotó. Ugye nem baj? Olyan szépek, gondoltam megosztom veletek.
Azért a pástétomot is nézzétek, meg készítsétek el. Mert finom....
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
2 nagy evõkanál kacsazsír
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors, majoránna, zsálya
10 dkg vaj
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, a zsíron megpirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, daraboljuk. A zsíron megpirítjuk. Közben fûszerezzük. Pár perc alatt megsütjük. A végén beledobjuk a vajat, kevergetjük, míg elolvad. A májat kihûtjük. Botmixerrel pürésítjük, vagy darálón ledaráljuk. Ha kell még ízesítünk rajta.
Csinos kis edénykébe rakjuk, kihûtve friss kenyérrel, péksüteménnyel fogyasztva nagyon finom . Ha nagyon stílusosak akarunk lenni, akkor a tetejére zsírt olvaszthatunk. De én most nem akartam stílusos lenni :)