Házi csirkemájpástétom

2014-01-30

sponsored links


Csirkemáj pástétom, ahogy mi szeretjük.  Egyszerûen...Friss házi kenyérrel....
Mostanában szeretek vaslábasban sütni. Olyan szép héjat ad a vaslábas a kenyérnek. Kemence közelébe ritkán jutunk. Ez meg olyan kemencepótló :) 

Nincs új recept, csak pár kenyeres fotó. Ugye nem baj? Olyan szépek, gondoltam megosztom veletek. 
Azért a pástétomot is nézzétek, meg készítsétek el. Mert finom....

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
2 nagy evõkanál kacsazsír
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors, majoránna, zsálya
10 dkg vaj

Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, a zsíron megpirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, daraboljuk. A zsíron megpirítjuk. Közben fûszerezzük. Pár perc alatt megsütjük. A végén beledobjuk a vajat, kevergetjük, míg elolvad. A májat kihûtjük. Botmixerrel pürésítjük, vagy darálón ledaráljuk. Ha kell még ízesítünk rajta. 
Csinos kis edénykébe rakjuk, kihûtve friss kenyérrel, péksüteménnyel fogyasztva nagyon finom . Ha nagyon stílusosak akarunk lenni, akkor a tetejére zsírt olvaszthatunk. De én most nem akartam stílusos lenni :)









Folytats a blogon ... babette-babettefz.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s