Házi cseresznyelekvár 106/2.
sponsored links
Akik rendszeresen olvasgatjátok ezt a blogot, tudhatjátok, hogy nagyon szeretek lekvárokat fõzni, nálunk itthon már évek óta nem volt bolti lekvár. Cseresznyét még nem használtam lekvárnak, de idén kétfélét is készítettem belõle, az egyik ez a darabos cseresznyelekvár volt.
Hozzávalók:
1,5 kg cseresznye
75 dkg zselésítõ cukor
1 citrom leve
Elkészítési idõ: 60 perc + 1 éjszaka állás + száraz dunszt
Elkészítési idõ: 60 perc + 1 éjszaka állás + száraz dunszt
A cseresznyét kimagozom - az egész lekvárban ez a legnehezebb feladat :) -. Egy tálba teszem a cseresznyét, a cukrot, a citromot és a gézlapba kötött magokat (nem szükséges az összes magot beletenni, de azért legyen bõven).
Lefedve 12 órát állni hagyom, másnap leszûröm, a magokat kidobom. A levet felforralom, beleteszem a cseresznyét és addig fõzöm, amíg ráncosodni kezd, majd steril üvegekbe töltöm és száraz dunsztban kihûtöm.