Házi Chokito from Juci
sponsored links
Rizses csoki |
Mint a címbõl is kiderül egy apró szójátékkal, a recept fromJuci oldalán található, az õ apukája ennek a süteménynek a nagymestere. :) Ezúton is köszi a receptet! :)
Tény, hogy szokásomhoz híven valamit elbaltáztam, hiszen nekem nem lett olyan szép egységes, mint Jucié. Vagy a puffasztott rizses csomag volt kisebb, vagy a tejporom volt kevesebb (megdézsmálták az este lopakodó nasimanók, ejnye), szóval a kinézete nem éri el az övét, de az íze fergeteges!
Ami kell:
100 ml víz
1 evõkanál por zselatin
250 g vaj (vagy margarin, én vajat használtam)
200 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
80 g kakaópor, holland, ha lehet
200 g tejpor (teljes tejpor, tehát a zsírosabb)
1 csomag puffasztott rizs (én csak 80 grammos kiszerelésben kaptam)
kandírozott narancshéj, vagy mazsola
Kis lábasban feloldjuk a zselatint a vízben, és a vajjal valamint a vaníliás cukorral együtt olvadásig melegítjük. Jöhet bele a porcukor, a kakaó és a tejpor, amit alaposan kikeverünk, majd beletesszük a puffasztott rizst és a narancshéjat/mazsolát. Jó sûrû massza kell, hogy legyen, ha hígabb, úgy járunk, mint a képen, hogy kialakul egy réteg csak csoki, mert a rizs feljön a forma tetejére.
Õzgerinc vagy királytorta formát kibélelünk folpack fóliával, belesimítjuk a masszát, majd dermedésig hûtõben tartjuk. Nálam egy éjszakát csücsült ott, addigra tuti teljesen megdermedt. Éles késsel szeleteljük, és nassolunk. :) Naaaagyon finoom! :D
Valamint minden édességet, desszertet kedvelõt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!