Házi balzsamecet otelló szõlõbõl
sponsored links
Sokáig sajnos nem volt rá alkalmam, hogy az Igazi Balzsamecetet megkóstoljam. De most, a németországi utunk során, egy olyan isteni finom salátát ettem (rántott fetasajttal...hmmmm, csak ajánlani tudom), hogy eldöntöttem, véget vetek a mû balzsameceteknek! Az igazi az sûrû és krémes. Nem folyik szanaszét.
Pár hete egy maráknyi otellószõlõt fehérbor ecetbe áztattam, gondoltam, milyen finom szõlõ-ecetem lesz belõle. Aztán 2 napja, mikor már elég sötét lett az ecet, gondoltam egyet, és balzsamecetté varázsoltam. :)
Viszont elkövettem azt a hibát, hogy a végén túl sokáig forraltam, és aztán az ecet a teljes kihûlés után még tovább sûrûsödött. Szóval ne akarjátok forralás közben a végsõ állapotot elérni, legyetek türelmesek!
tetszõleges mennyiségû otelló szõlõ (nálam kb 2 marék)
fehérborecet (amennyi ellepi, nálam kb fél liter)
2 ek barnacukor
A szõlõt megmossuk, leszemezzük, egy zárható üvegbe tesszük, majd fehérborecettel felöntjük. Pár hétig ...