Házi alternatívák

2014-06-13

sponsored links

Aki még nem próbálta meg házi alternatívákkal helyettesíteni a bolti, vízzel, tartósítószerekkel, ízfokózókkal telepumpált, mûértlelt sonkákat, az nem tudja, mit veszít. Kevés energiabefektetés szükséges a házi változathoz, mi magunk döntjük el, hogy mekkora sonkát készítsünk és tetszõleges ízesítése lehet. Ha van idõnk, érdemes elõre egy nappal befûszerezni a húst, hogy jobban átjárják az ízek. De azon kívül, hogy egy kis fûszerkeverékbe forgatjuk, majd betesszük a sütõbe, nincs is vele teendõnk. És az eredmény? Egészséges és finom házi sonka. Van még kérdés? :)

Ez a változat a legújabb kedvencemmel, füstölt pirospaprikával készült. Rajongok érte :)

Házi paprikás pulykamell sonka



- 35 dkg pulykamell
- 2 teáskanál füstölt pirospaprika
- 1 ág friss rozmaring
- 4-5 szelet bacon
- só
- bors
 - olívaolaj
 
A pulykamellet alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Egyenletesen megszórjuk a pirospaprikával. (A legegyszerûbb, ha a deszkára szórjuk a paprikát, és a húst beleforgatjuk.) A tetejére helyezzük a rozmaring ágat, majd betekerjük a bacon szeletekkel. (Erre azért van szükség, hogy a hús minél szaftosabb maradjon, de el is hagyható.) Egy jénai vagy tûzálló tál alját kikenjük olajjal, ráhelyezzük húst, meglocsoljuk még egy kevés olajjal. Lefedjük a jénai tetejével vagy alufóliával és 180 fokra elmelegített sütõben 20 percig sütjük. Ekkor levesszük a fedõt vagy alufóliát róla és további 10 percig sütjük 200 fokon. Miután kihûlt, vékonyan felszeleteljük. (A bacont levehetjük róla.) Nagyobb sonka esetén a sütési idõ is hosszabb.  a
 
CH tartalom: 1 g/sonka
Kalóriatartalom:  486 kcal/sonka




 

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2014/06/hazi-alt...

sponsored links

Keres?s