Hátszín
sponsored links
Maradt még olyan étel, amit a szakácstanfolyami záróvizsgához kellett elsajátítanom. Ritkán készítek marhahúst. Rettentõ könnyû elrontani, és mivel sokszor attól félek, hogy leégetek vagy kiszárítok valamit, így rendre nem fõzöm vagy sütöm meg eléggé. Az eredmény tehát ugyanaz, rágós, kemény hús.
Viszont ez a fogás a kivétel. Egyszerû az elõkészítése, utána csak arra kell figyelni, hogy a csendben rotyogó húst elég ideig hagyjuk fõni-párolódni, hogy omlós és puha legyen. Közben bármi mással is foglalkozhatunk, elég, ha idõnként ránézünk és fordítunk egyet rajta. A köret pedig egy igaz 10 perces étel, amit közvetlen evés elõtt elkészíthetünk. Íme:
Marharolád zöldfûszeres tésztával
Hozzávalók 4 fõre:
4 vastag szelet marha-felsál
8 szelet bacon
1 nagy hagyma
2 nagy csemegeuborka ...