Hátravan még a fekete pekes!

2011-11-23

sponsored links

Ez a blog azért jött létre, hogy a sváb konyha hagyományait felkutassa, összegyûjtse, feldolgozza, és minél több ember számára hozzáférhetõvé tegye. A hagyományok megõrzése mellett viszont teret követel magának az innováció is. Azt hiszem, ez természetes.

Karácsony közeledtével azon gondolkodtam, hogyan lehetne a blog alfáját és ómegáját, a pekes kiflit egyszer más formában, mondjuk édesen elkészíteni. A sváb sós kifli természetesen úgy jó, ahogy van, nem kell a receptjét alakítgatni. Nem is errõl van szó. Inkább csak egy kis játékról, ötletelésrõl, tapasztalatszerzésrõl. A pekes kifli tésztáját alapul véve így készült el végül a kakaós kifli marcipánba göngyölt aszalt szilvával töltve, pirított mogyoróval a tetején.

 Hozzávalók 48 darab kiflihez ...

Folytats a blogon ... pekeskifli.blog.hu/2011/11/23/hatra_v...

sponsored links

Keres?s