Hát ez nem lett csatni való
sponsored links
Mindig is mozgatta a fantáziámat a chutney (csatni), ez az indiai eredetû de, és már nem csak az angoloknál népszerû izé. Pontosan mi is ez? Nem lekvár, nem szósz, nem mártás, nem ragu, nem öntet ez chuteny. Édes, savanyú, csípõs, gyümölcsös, zöldséges, fûszeres akármi, aminek a keletkezését nem nagyon lehet kideríteni. Valami hasonló lehet az én tanításomhoz, amit nem gyõzök elégszer elmondani - ételt csak a végén nevezz el.
Szerintem, hangsúlyozom!, szerintem ez úgy készült, hogy a részeg indiai ember a bevásárlásból hazafelé, betért a presszóba...:$ Aztán útközben meg célozta a árkot és a szatyrában levõ dolgok: fûszerek, gyümölcsök, zöldségek, ecetek, szószok valamiért egy állagot vettek fel :) Otthon az asszonykája mérgesen azt mondta: Gratulálok, most az egészet a kukába ki lehet csapni! Dehogyis! - mondta a pityókás ember - elkészült a csatni XD
Ma én is csatnit akartam készíteni; utánaolvastam és (ölég lusta vagyok) úgy gondoltam, ezt el lehet készíteni fõzés nélkül is.
Ha nem vertek meg miatta, ígérem egyszer igaz chutney-t is készítek. Ma így sikerült.
ZÖLDSÉGFASÍRT, CSÍPÕS ALMA CSATNIVAL
Hozzávalók:
30 dkg paszternák
20 dkg sárgarépa
10 dkg csemegeuborka
2 szikkadt zsemle
2 db tojás ...