Háromszínû püspökkenyér

2017-11-25

sponsored links



Hozzávalók:

a sárga réteghez: 5 tojás sárgája, 5 evõkanál liszt, 5 evõkanál cukor,1 evõkanál reszelt citromhéj, 2 evõkanál víz, 2 evõkanál olaj, 1/2 teáskanál sütõpor;

a barna réteghez: 2 evõkanál kakaó;

a fehér réteghez: 5 tojás fehérje, 5 evõkanál liszt,  5 evõkanál cukor, 2 evõkanál víz, 2 evõkanál olaj, 1/2 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál vanília kivonat.

Elkészítése:


1. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, tovább verve hozzáadjuk a citromhéjat a vizet meg az olajat, majd beleforgatjuk a sütõporral elvegyített lisztet.
2. A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.


3. A kakaót egy teaszûrõbe tesszük és a sárga rétegre szitáljuk.
4. A fehérjét a vízzel meg a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olajat meg a vaníliakivonatot, majd beleforgatjuk a sütõporral elvegyített lisztet.


5. A masszát a kakaós rétegre simítjuk.

6. Elõmelegített sütõben, 30-35 percig sütjük.





Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/11/ha...

sponsored links

Keres?s