Háromszínû püspökkenyér
sponsored links
Hozzávalók:
a sárga réteghez: 5 tojás sárgája, 5 evõkanál liszt, 5 evõkanál cukor,1 evõkanál reszelt citromhéj, 2 evõkanál víz, 2 evõkanál olaj, 1/2 teáskanál sütõpor;
a barna réteghez: 2 evõkanál kakaó;
a fehér réteghez: 5 tojás fehérje, 5 evõkanál liszt, 5 evõkanál cukor, 2 evõkanál víz, 2 evõkanál olaj, 1/2 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál vanília kivonat.
Elkészítése:
1. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, tovább verve hozzáadjuk a citromhéjat a vizet meg az olajat, majd beleforgatjuk a sütõporral elvegyített lisztet.
2. A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
3. A kakaót egy teaszûrõbe tesszük és a sárga rétegre szitáljuk.
4. A fehérjét a vízzel meg a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olajat meg a vaníliakivonatot, majd beleforgatjuk a sütõporral elvegyített lisztet.
5. A masszát a kakaós rétegre simítjuk.
6. Elõmelegített sütõben, 30-35 percig sütjük.