Háromsajtos muffin
sponsored links
Ha nincs idõd vagy kedved pogácsát gyúrni és szaggatni, de valami sósat készítenél, ez a villámgyors, nagyon sajtos mini muffin lesz az új kedvenced!
A recepthez, ahogy a neve is mutatja, 3 féle sajtra van szükség: egy kemény, egy félkemény és egy lágy sajtra. Igazából bármilyen sajt jó hozzá az adott kategóriákból, csak az ízlésünk (hûtõnk tartalma) befolyásolja a párosítást. Én goudát, parmezánt és dán fehér sajtot használtam hozzá, de akár füstölt sajtra is cserélhetõ a félkemény változat, vagy fetára a dán sajt, ha kicsit sósabbra szeretnénk. A mini formában sütött változata pont olyan, mint egy apró pogácsa, így ha csak kb. fél órák van sütögetésre, ez a recept a tökéletes megoldás!
Hozzávalók
24 mini vagy 12 normál muffinhoz
- 1 csokor snidling
- 1 kisebb tojás
- 0,75 dl napraforgó olaj
- 7,5 dkg kefír vagy joghurt
- 1 dl tej
- 25 dkg liszt
- 3 g sütõpor
- 1 kk. só
- 7 dkg gouda sajt
- 1,5 dkg parmezán
- 10 dkg dán fehér sajt (vagy feta)
Tetejére
3 dkg reszelt gouda sajt
Elkészítés
- A snidlinget felaprítjuk.
- A gouda és parmezán sajtot lereszeljük, a lágy sajtot pedig felkockázzuk.
- Egy nagy tálba tesszük a tojást, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a kefírt, és az egészet simára keverjük.
- Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a sütõport, a snidlinget, valamint a reszelt sajtokat.
- A lisztes keveréket 2 részletben a tojásos keverékhez adjuk és az egészet simára keverjük.
- Végül belegyúrjuk a kockázott lágy sajtot is.
- Egy lágy, pogácsa-szerû masszát kapunk.
- A tésztát a papírral bélelt sütõforma mélyedéseibe adagoljuk, a tetejüket pedig megszórjuk sajttal.
- 200 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsülnek (nagy méretû forma esetén a sütési idõ minimum 25 perc).