Háromsajtos kenyér
sponsored links
Mostanában szinte mindig ugyanolyan kenyereket sütöttem, de most kedvet éreztem hozzá, hogy másfajtát készítsek. Általában saját ötlet alapján sütöm a kenyereimet, de most nem volt kedvem agyalgatni. Elõvettem hát a kenyeres könyvemet, és rátaláltam egy olyan receptre, ami azonnal megtetszett. Szerencsére épp olyat sikerült választanom, amihez háromféle sajt kellett. Így fel tudtam használni a már jó ideje a hûtõben gubbasztó mozzarellát, a szintén régóta meglévõ mascarpone egy részét, valamint az elõzõ nap vásárolt parmezánt is.
Úgy bántam a nyers tésztával, mint a hímes tojással, mert elég lágy volt. De megérte a gondoskodás, az eredménnyel ui. nagyon meg voltam elégedve, mert ez a kenyér igazán puha, ízletes, és enyhén kiérzõdik belõle a parmezán kellemes aromája.
Hozzávalók 1 cipóhoz:
40 dkg fehér kenyérliszt
5 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
10 dkg mascarpone
10 dkg dkg mozzarella ...