Háromlisztes paradicsomos-zöldséges kenyérlepény
sponsored links
Nem volt idõm pizzatésztát készíteni, így sütõporos kenyérlángos tésztára tettem sok-sok finomságot.
Hozzávalók:
12 dkg finomliszt
12 dkg teljes õrlésû liszt
6 dkg zabpehelyliszt
1 ek. olíva olaj
1 dl víz
1/2 csomag foszfátmentes sütõpor
2-3 tk. himalaya só
--
1 üveg fûszeres paradicsomszósz
5-6 gerezd fokhagyma
himalaya só, gyümölcscukor - ízlés szerint
1 zacskó mirelit zöldségkeverék
1 csomag Violife szeletelt pizzás sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük. elõbb a liszteket, sót, sütõport, majd az olajat és a vizet. Tésztát gyúrunk, majd egy olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe belesimítjuk. 180 fokos, elõmelegített sütõbe téve 10 percet elõsütjük, eközben megpároljuk a zöldségeket és a paradicsomszószt beízesítjük "szánk íze szerint" gyümölcscukorral, citrommal, sóval, bár ezek nélkül is finom. A tésztát kivesszük, rákenjük a szószt, rápakoljuk a zöldségeket és a szeletelt sajtot. 15 perc alatt összesütjük. Fogyasszuk salátával.