Háromhagymás pogácsa
sponsored links
Újhagymás, lilahagymás és fokhagymás. :) Intenzív hagyma illat és -íz, finom, különösen a fiúk körében aratott nagy sikert. A domináns hagymát finomítja, ellensúlyozza a tésztában a krémsajt, összességében gyorsan és könnyen elkészíthetõ pogácsa. További elõnye, hogy nem szárad ki könnyen, másnap is ugyanolyan finom. Kettévágva és megpirítva, egy kis vajjal és sonkával akár reggelire is kiváló lehet, de fogyaszthatjuk egy csésze tej vagy tea kíséretében is. A receptet megtaláljátok az ingyenesen letölthetõ Kifõztük magazin májusi számában is. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
a tésztához:
- 4 szál újhagyma
- 1/2 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 45 dkg finomliszt
- 1 csomag sütõpor
- 1 teáskanál só
- 5 dkg vaj
- 10 dkg mascarpone
- kb. 2,5 dl tej
a tetejére:
- 1 tojás
- A hagymákat megtisztítottam és késes aprítóval apróra vágtam.
- A liszthez hozzákevertem a sütõport, gyúródeszkára szitáltam, elkevertem benne a sót.
- Elmorzsoltam benne a vajat, majd a mascarponével, az aprított hagymákkal és a tejjel egynemû tésztává gyúrtam össze.
- Lisztezett deszkán kb. kisujjnyi vastagra nyújtottam, 4-5 cm átmérõjû pogácsaszaggatóval - én most virág alakú kiszúróval - pogácsákat szaggattam belõle.
- Sütõpapírral bélelt tepsire rakosgattam, tetejüket lekentem enyhén felvert tojással és elõmelegített, 200-210 fokos sütõben 18-20 perc alatt készre sütöttem.