Háromféle édesség - Váncza recept
sponsored links
Újabb gyöngyszem a könyvbõl, mégpedig azért mert Mónika a Nagy Váncza projekt során ezt találta a legfinomabbnak és tulajdonképpen nekem a mák és a dió nagy kedvenceim.
Nálam fél adaggal készült és 18 cm-es formában, de itt a receptben az eredeti mennyiséggel írtam le. Szerintem egy négytagú családnak bõven elég a féladagos is.
Annyit változtattam, hogy a töltelékekbe narancslekvár, méz és darált keksz is került, pont mint a bejglim mennyei töltelékeibe.
Nem bonyolult elkészíteni, igaz a leírás annak tûnhet, viszont a sütési idõ eltalálása igen nehéz, mivel nem látunk bele és ezzel én is rendesen megjártam. Ennek ellenére ajánlom kipróbálásra mert nagyon finom és karácsonyra szerintem kiválthatja a bejglit és a zserbót is! :)
Hozzávalók a tésztához:
- 500 g liszt
- 1 csomag (12 g) sütõpor
- 250 g porcukor
- 300 g vaj ...