Háromféle kalács egy tésztából

2014-06-20

sponsored links

Megglekváros kifli
Leves után kalács volt. A Csíkos kifli tésztáját dagasztottam be, kenyérsütõgépben, de dagasztás után meg is kelesztettem a gépben, és nem kevertem bele kakaót, hagytam az egész tésztát fehéren. Mivel ez jó nagy adag, háromfelé vettem, és háromféle kalács készült belõle.
Az egyik darabot meggylekváros kiflinek készítettem el.
A második darabot téglalapra nyújtva lágy vajjal megkentem és megszórtam bió barnacukorral, arra pedig jól hintettem kakaóport. Kerek formában koszorúnak sütöttem meg.
Kakaós  koszorú
A harmadik darab tésztából fahéjas csigákat csináltam, most egy kicsit más formájúra, kétoldalt szembe tekertem a tésztacsík két végét, majd egy kicsit ráhagytam középen és összecsippentettem szív formára.
Fahéjas csigák
A fotók sajnos nem a legjobban sikerültek, fõleg a fahéjas csigák olyannak látszanak, mintha megégtek volna, pedig nem. A tetejükre sötétbarna bio nádcukrot szórtam, ez rákaramellizálódott, és égett hatást mutat a fotón.
Nagyon finom volt mindegyik. A csíkos kifli tésztájából bármilyen édes töltelékes kalács süthetõ.


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/06/harom...

sponsored links

Keres?s