Háromalmás zabpelyhes pityu vaníliamártással
sponsored links
Három különbözõ fajta alma halmozódott fel itthon, birsalma, jonatán alma és starking, melyekbõl csak a jonatánt szeretem igazán, így gondoltam összekombinálom a hármat, hátha az ízek majd szépen kiegyenlítik egymást. Nem is kellett csalódnom, mert nagyon kellemes és picit pikáns ízhatást sikerült így elérnem.
Viszonylag egyszerû, zabpelyhes-diós omlós tésztát készítettem hozzá. Moncsi barátnõmtõl lestem az ötletet, hogy karamellen párolja meg az almát, így ha lehet, még finomabb, ezért azt gondoltam, hogy fokozom az élvezeteket és nádcukrot fogok karamellizálni, ami eleve kicsit karamelles ízû. Egy pici fûszer került még a töltelékbe és máris szambázhattak az ízlelõbimbóim. :)))
A vaníliamártás ha lehet, a különbözõ textúrák találkozása miatt teszi még kellemesebbé, így egy almás pityu is luxus kategóriába helyezõdik. Próbáljátok ki!
és egy ronda életlen éjszakai kép a még egész pitérõl (bocsi...)
Háromalmás zabpelyhes pite vaníliamártással
Hozzávalók:
A pitéhez:
12 dkg finomliszt
8 dkg darált zabpehely
5 dkg darált dió
1 teáskanál sütõpor
10 dkg cukor
10 dkg vaj ...