Három rizs ebédre

2011-10-15

sponsored links


Hétköznapjaink a közös vacsorával fejezõdnek be, Abigél az agyikójában békésen alszik, mi pedig végre leülhetünk az asztalhoz és szusszanhatunk egyet. Nem kérdés, hogy minden nap fõzzek valami frisset.
Az ebédekkel állok hadilábon, mert csupán magamra fõzni se idõm, se kedvem, és sokszor még alapanyagom sem. Általában egy gyors szendvics vagy leves, joghurt fér csak bele. Amióta rátaláltam a barna-vörös-vadrizs mixre, azóta az ebéd körüli macera is megoldást lelt. A rizs laktat és lassan emeli meg a vércukorszintet, így pár óra múlva sem éhezem meg. Különféle feltétekkel tehetjük érdekesebbé. Nagyon kedvelem a pestos változatot cheddar sajttal. (A rizsszemeket általában bõ fél óra alatt fõzöm puhára.)

A barna rizs jótékony hatásáról itt már írtam egy keveset. Gyakorlatilag ez is ugyanaz a rizsfajta mint a fehér, csak a feldolgozás folyamán kevesebb réteget (csak a legfelsõ réteget) távolítják el róla. (A fehér rizsnél pedig nagyon sok réteg kerül eltávolításra és gyakran még fényezik is.) A tisztítási folyamat során azonban nagyon sok értékes tápanyagot veszít a rizs, így pl. a benne ...

Folytats a blogon ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2011/10...

sponsored links

Keres?s