Három kanape lazaccal és vörös kaviárral
sponsored links
A kanape egy falatnyi élvezet. A klasszikus változat alapja egy kis megformázott kenyérszelet. Annyira kicsi hogy mindössze egy falat. Éppen ezért legyen nagyon különleges alapanyagokból, hiszen eleve elõételként ünnep, vagy vendégfogadás alkalmából készítjük. Az alapot vajjal, még inkább fûszeres vajjal, vagy valamilyen zöldségkrémmel szoktam megkenni. Értékes füstölt halak, és kaviár kerül a tetejére, a fõtt tojás, olajbogyó, saláták mellé. Alapként lehet salátalevelet, vagy bármilyen más zöldséget is alkalmazni.
Könnyû dolgunk van, ha hidegtálakat,és salátákat készítünk párhuzamosan. Ilyenkor dúskálhatunk a legkülönbözõbb hozzávalókban, és kreativitásunk szinte határtalan lehet, no és vigyázzunk, mert könnyen eshetünk túlzásokba is. Mivel a falatkák elkészítését nem lehet elkapkodni, célszerû a tálalás elõtt 2-3 órával elkészíteni, és fóliával letakarva hidegen várakozhat a beteljesülésre.
A tálaláshoz válasszunk látványos, és elegáns tálakat. Lehet vegyesen, vagy tematikusan tálalni. Személyenként 1-3 kanapét tálaljunk.
Lazacos-vörös kaviáros
A méretet a tojáskarika határozza meg. Ennek megfelelõ méretû fekete rozskenyeret vágunk ki a szeletekbõl, és megkenjük vajjal. A kenyérkockával azonos vastagságú kockát vágunk le a hidegen pácolt lazacból, és ráhelyezzük, erre ...