Három jó dolog... - csokoládé, gyömbér, digestive keksz
sponsored links
Az utolsó receptet Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog a tányéron címû könyvébõl, tényleg annyit ajánlgattam már, hogy tessék megvenni. :) Utolsónak tartogattam a legkevésbé dekoratív, mégis legveszélyesebb édességet.
A könyvrõl bõvebben a Kifõztük könyvajánló rovatában olvashattok. A recept pedig megjelent a májusi számban. (Igen, kicsit el vagyok maradva.) :)
Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
100 g vaj
1 evõkanál méz
75 g kandírozott gyömbér (helyettesíthetõ bármilyen aszalt gyümölccsel)
150 g digestive keksz (például albert keksz)
Az apró darabokra tört csokoládét, a vajat és a mézet összeolvasztjuk vízgõz fölött vagy mikrohullámú sütõben. A gyömbért nagyobb darabokra vágjuk, a kekszet darabos morzsává törjük. Összekeverjük õket egy tálban. Az olvasztott vajas csokoládét a gyömbéres kekszre öntjük, alaposan összekeverjük. Egy 10x20 cm-es kenyérsütõ formát kibélelünk sütõpapírral, elegyengetjük benne a masszát. Dermedésig hûtõbe tesszük a süteményt, majd leválasztjuk a sütõpapírt, és tetszõleges nagyságú kockákra vágjuk egy éles késsel.
A könyvrõl bõvebben a Kifõztük könyvajánló rovatában olvashattok. A recept pedig megjelent a májusi számban. (Igen, kicsit el vagyok maradva.) :)
Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
100 g vaj
1 evõkanál méz
75 g kandírozott gyömbér (helyettesíthetõ bármilyen aszalt gyümölccsel)
150 g digestive keksz (például albert keksz)
Az apró darabokra tört csokoládét, a vajat és a mézet összeolvasztjuk vízgõz fölött vagy mikrohullámú sütõben. A gyömbért nagyobb darabokra vágjuk, a kekszet darabos morzsává törjük. Összekeverjük õket egy tálban. Az olvasztott vajas csokoládét a gyömbéres kekszre öntjük, alaposan összekeverjük. Egy 10x20 cm-es kenyérsütõ formát kibélelünk sütõpapírral, elegyengetjük benne a masszát. Dermedésig hûtõbe tesszük a süteményt, majd leválasztjuk a sütõpapírt, és tetszõleges nagyságú kockákra vágjuk egy éles késsel.