Három jó dolog... - bab, sonka, paradicsom

2014-05-22

sponsored links

Már hoztam egy receptet Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog a tányéron címû könyvébõl. Íme egy újabb remek recept, ami 3 perc alatt kész is.  

A könyvrõl bõvebben a Kifõztük könyvajánló rovatában olvashattok. A recept pedig megjelent a májusi számban.


Hozzávalók (4 személyre):

400 g lecsepegtetett fehérbabkonzerv (például cannellini)
200 g paradicsom
3 ág kakukkfû (elhagyható)
50 g vékonyan szeletelt levegõn szárított sonka
tengeri só, frissen õrölt bors

az öntethez:

1/4 gerezd fokhagyma, egy csipet sóval összenyomva
1/2 teáskanál angol mustár
2 teáskanál balzsamecet
4 evõkanál extra szûz olívaolaj
egy csipet cukor

Az öntethez az összenyomott fokhagymát és a mustárt tálba tesszük, hozzákeverjük a balzsamecetet, az olívaolajat és a cukrot, sóval-borssal ízesítjük. jól összekeverjük.

A babot tálba borítjuk, hozzáadjuk az öntetet, összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a kakukkfûvet, elkeverjük. 15 percig állni hagyjuk, ha még szükséges, ízesítjük. A tetejére helyezzük a sonkaszeleteket, azonnal tálaljuk.




Folytats a blogon ... www.katucikonyha.hu/2014/05/harom-jo-...

sponsored links

Keres?s