Három jó dolog... - bab, sonka, paradicsom
sponsored links
Már hoztam egy receptet Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog a tányéron címû könyvébõl. Íme egy újabb remek recept, ami 3 perc alatt kész is.
A könyvrõl bõvebben a Kifõztük könyvajánló rovatában olvashattok. A recept pedig megjelent a májusi számban.
Hozzávalók (4 személyre):
400 g lecsepegtetett fehérbabkonzerv (például cannellini)
200 g paradicsom
3 ág kakukkfû (elhagyható)
50 g vékonyan szeletelt levegõn szárított sonka
tengeri só, frissen õrölt bors
az öntethez:
1/4 gerezd fokhagyma, egy csipet sóval összenyomva
1/2 teáskanál angol mustár
2 teáskanál balzsamecet
4 evõkanál extra szûz olívaolaj
egy csipet cukor
Az öntethez az összenyomott fokhagymát és a mustárt tálba tesszük, hozzákeverjük a balzsamecetet, az olívaolajat és a cukrot, sóval-borssal ízesítjük. jól összekeverjük.
A babot tálba borítjuk, hozzáadjuk az öntetet, összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a kakukkfûvet, elkeverjük. 15 percig állni hagyjuk, ha még szükséges, ízesítjük. A tetejére helyezzük a sonkaszeleteket, azonnal tálaljuk.
A könyvrõl bõvebben a Kifõztük könyvajánló rovatában olvashattok. A recept pedig megjelent a májusi számban.
Hozzávalók (4 személyre):
400 g lecsepegtetett fehérbabkonzerv (például cannellini)
200 g paradicsom
3 ág kakukkfû (elhagyható)
50 g vékonyan szeletelt levegõn szárított sonka
tengeri só, frissen õrölt bors
az öntethez:
1/4 gerezd fokhagyma, egy csipet sóval összenyomva
1/2 teáskanál angol mustár
2 teáskanál balzsamecet
4 evõkanál extra szûz olívaolaj
egy csipet cukor
Az öntethez az összenyomott fokhagymát és a mustárt tálba tesszük, hozzákeverjük a balzsamecetet, az olívaolajat és a cukrot, sóval-borssal ízesítjük. jól összekeverjük.
A babot tálba borítjuk, hozzáadjuk az öntetet, összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a kakukkfûvet, elkeverjük. 15 percig állni hagyjuk, ha még szükséges, ízesítjük. A tetejére helyezzük a sonkaszeleteket, azonnal tálaljuk.