Három a magyar igazság... remélem lesz még ráadás
sponsored links
El se hiszem, de már a harmadik Lidl szakácskönyv bemutatón vehettem részt a múlt héten az Urbán Betyárban, és remélem, hogy ez nem lesz az utolsó. Anno az volt a célom, hogy legyen egy szakácskönyv, aminek vállalom, hogy minden receptjét végig fõzöm, és most már elmondhatom, hogy nem csak egy van, nem is kettõ, hanem lassan három, bár a két gyermekünk miatt ez az utóbbi kicsit lassabban halad, de azért a könyv javát már elkészítettem.
A szokásokhoz híven, ez nem csak könyvbemutató volt, hanem egy borvacsora is, ahol elõször Tõzsér Judit a Lidl PR és kommunikációs vezetõje mesélt az elmúlt évrõl és az új könyvrõl, melyet a jövõben is szeretnének folytatni. Ezek után Mautner Zsófi és Széll Tamás következett, mely beszélgetés keretében megtudhattuk, hogy Széll Tamás egyik kedvenc étele a szakácskönyvbõl a gyerekkorában nem annyira kedvelt sonkás tészta, míg Mautner Zsófi a Nagymamájától tanult Ferdinándot emelte ki.
A szakácskönyv, melynek címe "Hazai ízutazás" idén is matricák gyûjtésével lesz elérhetõ a Lidl üzleteiben, melynek gyûjtése a mai napon indul, megéri beszerezni egyet, és az ünnepi ételeket akár ebbõl elkészíteni, jó pár hazai finomság közül lehet választani.
Az ételek és a hozzájuk passzoló borok illetve pezsgõ ismételten maradandó élményt nyújtottak. Elõételként "Csirkemájbefõttet" kóstolhattunk sült hagymákkal, pirítóssal és zöldségekkel, majd következett egy Pikáns burgonyaleves (ezt én is elkészítettem már). Ezt követte a fõétel, ami Szilvás kacsa volt paszternák pürével, és végül a desszert Lisztmentes máktorta vaníliás mascarpone krémmel és lassan sült, fûszeres birsalmával.
Köszönöm, hogy idén is részese lehettem ennek az eseménynek, bízom benne, hogy lesz folytatása még jó sokáig ennek a receptsorozatnak, mert idén ezeknek köszönhetõen készítettem Garnélás-homáros rizottót, Sushit, és hogy a könyv receptjeibõl is említsek párat, ide sorolhatom a Libapástétomot vagy a Balatonszemesi kovászosuborka-krémlevest is.