Hájas tészta egyszerûen, lépésrõl-lépésre
sponsored links
Lassan, de biztosan közelít a disznóvágások ideje, még ha a hõmérõ mostanában meghökkentõ módon közel 20 fokot is mutat. De jönnek majd a csikorgó napok, disznóvisítástól hangos hajnalok, s ha lehetõség nyílik rá - szerezzetek hájat :-)
Mert a hájas tészta utánozhatatlan!
Mumusként és hatalmas, egész napos "maceraként" gondolnak rá sokan, s bizony, én magam is úgy emlékeztem rá, hogy tésztagyúrástól az illatozó süteményig akár 5 óra is eltelt alkalmanként.
Most mutatok egy végtelenül egyszerû, elronthatatlan és garantáltan sikeres módszert, ami már többször bizonyított (itt, itt és itt), s ezzel a módszerrel rövid idõ alatt 16 rétegû tésztát készíthetünk - amit aztán bármire használhatunk, hisz a tészta alapvetõen semleges ízû.
Érdemes nagy mennyiségben nekigyürkõzni, a kész tésztát feldarabolni, s a darabokat fagyasszuk le egyesével.
Milyen jó lesz majd késõbb elõkapni, kiolvasztani és készíteni belõle valami finomságot :-)
Hájas tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg tisztított háj ledarálva ...