Hájas tészta egyszerûen, lépésrõl-lépésre

2013-11-03

sponsored links


Lassan, de biztosan közelít a disznóvágások ideje, még ha a hõmérõ mostanában meghökkentõ módon közel 20 fokot is mutat. De jönnek majd a csikorgó napok, disznóvisítástól hangos hajnalok, s ha lehetõség nyílik rá - szerezzetek hájat :-) 

Mert a hájas tészta utánozhatatlan!

Mumusként és hatalmas, egész napos "maceraként" gondolnak rá sokan, s bizony, én magam is úgy emlékeztem rá, hogy tésztagyúrástól az illatozó süteményig akár 5 óra is eltelt alkalmanként.

Most mutatok egy végtelenül egyszerû, elronthatatlan és garantáltan sikeres módszert, ami már többször bizonyított (itt, itt és itt), s ezzel a módszerrel rövid idõ alatt 16 rétegû tésztát készíthetünk - amit aztán bármire használhatunk, hisz a tészta alapvetõen semleges ízû. 

Érdemes nagy mennyiségben nekigyürkõzni, a kész tésztát feldarabolni, s a darabokat fagyasszuk le egyesével. 

Milyen jó lesz majd késõbb elõkapni, kiolvasztani és készíteni belõle valami finomságot :-)

Hájas tészta

Hozzávalók:
  • 50 dkg tisztított háj ledarálva ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2013/11/haja...

sponsored links

Keres?s