Hájas lapok vaníliakrémmel
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg sertésháj, 60+14 dkg finomliszt, 4 tojássárga, 8-10 kanál fehér bor, pici só, 8 kanál tejföl.
Elkészítése:
50 dkg sertéshájat megdarálva összegyúrunk 14 dkg liszttel és félre tesszük.
A lisztet a tojássárgát és a tejfölt összegyúrjuk a borral és pici sóval.
Ezt a masszát fél cm. vékonyra kinyújtjuk a hájat 3 részre osztjuk és rákenjük majd összehajtjuk megjegyezve a sorrendet, fél órát pihentetjük, majd kétszer megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy mindig ugyanabba az irányba hajtogassuk össze. Végül az utolsó pihentetés után kellõ vastagságúra kinyújtjuk majd kockára vágjuk vagy lapokat sütünk és ...
A lisztet a tojássárgát és a tejfölt összegyúrjuk a borral és pici sóval.
Ezt a masszát fél cm. vékonyra kinyújtjuk a hájat 3 részre osztjuk és rákenjük majd összehajtjuk megjegyezve a sorrendet, fél órát pihentetjük, majd kétszer megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy mindig ugyanabba az irányba hajtogassuk össze. Végül az utolsó pihentetés után kellõ vastagságúra kinyújtjuk majd kockára vágjuk vagy lapokat sütünk és ...