Hájas koszorú narancsos-fehérboros krémmel és kandírozott ibolyával
sponsored links
Egy tészta két recept elve alapján készült ez a másik tavaszi szépség. Hájas koszorú narancsos-fehérboros krémmel és kandírozott ibolyával a Patricius borház csodálatos borából. Mindkettõ olyan sütemény, amit evõeszköz nélkül egy-két harapással a pocakba kerülhet egy jó pohár bor kíséretében. Õsi tradíció, falatnyi tavasz és egy csipet csavar.Ezzel jellemezném a süteményt.
Sokan kérdezhetitek, hogy honnan jön ez a merész ötlet. Napokkal ezelõtt a szõlõtõkéket metszve eszembe jutott, hogy mi lenne, ha lefényképezném a borokat is. Az egyik szõlõtõke tövében ibolyák garmadája díszelgett. Egyenes út vezetett ehhez a recepthez. Tavaszi hangulat, frissesség és könnyed ízek jellemzik ezt a kicsi falatkát. A citrusos jegyekre helyeztem a hangsúlyt.
A tészta hozzávalói:
Hájas tészta alaprecept bármilyen készítményhez
Elkészítés kb. 2 óra
Elkészítés kb. 2 óra
- 70 dkg liszt
- 40 dkg tisztított, darált sertésháj
- 3 ek. tejföl
- 1 db tojás
- 1 kk. só ...