Hájas koszorú narancsos-fehérboros krémmel és kandírozott ibolyával

2012-04-08

sponsored links

 

Egy tészta két recept elve alapján készült ez a másik tavaszi szépség. Hájas koszorú narancsos-fehérboros krémmel és kandírozott ibolyával a Patricius borház csodálatos borából. Mindkettõ olyan sütemény, amit evõeszköz nélkül egy-két harapással a pocakba kerülhet egy jó pohár bor kíséretében. Õsi tradíció, falatnyi tavasz és egy csipet csavar.Ezzel jellemezném a süteményt. 

Sokan kérdezhetitek, hogy honnan jön ez a merész ötlet. Napokkal ezelõtt a szõlõtõkéket metszve eszembe jutott, hogy mi lenne, ha lefényképezném a borokat is. Az egyik szõlõtõke tövében ibolyák garmadája díszelgett. Egyenes út vezetett ehhez a recepthez. Tavaszi hangulat, frissesség és könnyed ízek jellemzik ezt a kicsi falatkát. A citrusos jegyekre helyeztem a hangsúlyt.
A tészta hozzávalói:

Hájas tészta alaprecept bármilyen készítményhez
Elkészítés kb. 2 óra
  • 70 dkg liszt
  • 40 dkg tisztított, darált sertésháj
  • 3 ek. tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 kk. só ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2012/04/haja...

sponsored links

Keres?s