Hájas kifli lokum raháttal töltve

2017-09-24

sponsored links

Hozzávalók (48 db-hoz)



15 dkg háj (vagy 20 dkg zsíros vaj)
28-30 dkg liszt
4 tojás sárgája
1 narancs reszelt héja
10 dkg joghurt 
5 dkg cukor
1 csipet só

A töltelékhez:
35 dkg lokum rahat
liszt

Szóráshoz:
vaníliás porcukor

Az elkapart, lehártyázott hájat alaposan kikeverjük a cukorral, a sóval, a tojások sárgájával, majd a joghurttal. Végezetül apránként hozzáadjuk a lisztet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Annyi lisztbõl készítjük, amennyibõl puha, selymes tésztát tudunk gyúrni. Fóliába tekerjük és legalább 30 percre hûtõbe tesszük.
A rahátot lisztezett deszkán apró kockákra vágjuk, a kést is folyton lisztezzük, hogy ne ragadjon.
A hideg tésztát négy egyenlõ részre vágjuk. Mindig egy darabból dolgozzunk, addig a többi a hûtõben pihenhet.
A kis tésztagombócot fél mm vastag körré nyújtjuk, pizzavágó segítségével 12 szeletre vágjuk. Mindegyik szelet szélére 3-4 kis kocka lokum rahátot teszünk, majd szorosan feltekerjük.
Sütõpapíros tepsiben, 180 C fokra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt rózsaszínûre sütjük.
Még langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.
Ezt a kiflit tölthetjük sûrû szilvaízzel, mákkal, dióval. Finom, omlós, leveles.

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2017/09/hajas-ki...

sponsored links

Keres?s