HÚSVÉTI NARANCSOS LINZEREK, DÍSZESEN

2017-04-07

sponsored links


Ez most a második felvonás, mert az elõzõeknek már híre hamva sincs. Aztán ezt egy kicsit másként is dekoráltam, és az ízesítése sem a megszokott. Nagyon finom magában is, ezért egy részét nem is tapasztottam össze lekvárral, hanem finom marcipánnal és fehér csokival vontam be. Némelyiket kilyukasztottam sütés elõtt, így még a tojásfára is lehet majd aggatni.
Nem mondom, hogy 5 perc alatt összecsapja ezt az ember lánya, de teljesen kikapcsolja az agyat, remek levezetõ egy nyüzsgõ nap végén .


Hozzávalók

40 dkg liszt (nálam tönkölybúza fehér)
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 narancs reszelt héja
1,5 e.k. narancsvirágvíz
2 e.k. narancslé
1 csipet só

dekorálni

10 dkg fehér csokoládé
10 dkg marcipán
ételfestékek
cukorgyöngyök
keményítõ
kiszúrók....



Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálban kezd el összedolgozni, majd borítsd deszkára és gyúrd tésztává. Bugyoláld folpackba és alaposan hûtsd le a hûtõben.
A kipihent, hideg tésztát nyújtsd vékonyra egy lisztezett felületen, (picikével vastagabbra hagytam azokat a linzereket, amiket csak díszítettem)  majd szúrd ki a kedvenc kiszúróiddal. Ha akarsz rá lyukat, ekkor kell kiszúrni. Én egy szívószállal szoktam elvégezni ezt a tevékenységet.
180 fokos elõmelegített sütõben (alsó-felsõ sütés) 5-6 perc alatt süsd készre.
A kihûlt linzereket mártsd olvasztott csokiba és a még olvadt csokiba tudsz dekorokat nyomkodni. Vagy marcipánból szúrj ki formákat és azokat olvasztott csokival vagy lekvárral tapaszd a linzerhez. A marcipánt kevés porcukor és keményítõ keverékével beszórva tudod kinyújtani. Az apró dolgok elhelyezéséhez, jól jöhet egy csipesz.
Rengeteg módon lehet dekorálni. Én most csak ötleteket adok, aztán te meg hagyd, hogy szárnyaljon a fantáziád.
Természetesen, lehet írókázni is, mint a mézeseket, de az majd a következõ adagon gyakorlom.







Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog

Folytats a blogon ... csaak.blogspot.com/2017/04/husveti-na...

sponsored links

Keres?s