HÚSLEVES CSIGATÉSZTÁVAL

2014-06-02

sponsored links


Nálunk szinte mindig van leves, mert a férjem nagyon szereti.
De a kedvenc a húsleves, ami lehet sertés-, marha-, vagy csirkehúsból.   Mindegyik más ízû, de mindegyik nagyon finom.

Hozzávalók:

kb. 70 dkg hús
2 kk. só
3 db sárgarépa
4 db petrezselyemgyökér
1 db karalábé
1 db zeller
1 db tv paprika
1 cs. petrezselyemzöld
1 kk. ételízesítõ
10 db szemesbors

Levesbetétnek 25 dkg házi csigatészta

Anyósom saját készítésû csigatésztája.

A húst megmostam, kisebb darabokra vágtam.
Felöntöttem 4 liter vízzel, felforraltam és leszedtem róla a habot. Fém teaszûrõvel szoktam csinálni, hogy a legkisebb habot is el tudjam távolítani!
Beletettem a sót és a zöldségeket. Az ezután keletkezõ habot is leszedem.
Kis tûzön lassan forralva fõzöm legalább 3 órát. Fedõt nem szoktam rá tenni.
Megkóstolom és ízlés szerint ételízesítõt teszek bele.

Tálaláskor átszûröm és ami nagyon fontos, hogy forró legyen a leves.

Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/06/husl...

sponsored links

Keres?s