HÚSLEVES CSIGATÉSZTÁVAL
sponsored links
Nálunk szinte mindig van leves, mert a férjem nagyon szereti.
De a kedvenc a húsleves, ami lehet sertés-, marha-, vagy csirkehúsból. Mindegyik más ízû, de mindegyik nagyon finom.
Hozzávalók:
kb. 70 dkg hús
2 kk. só
3 db sárgarépa
4 db petrezselyemgyökér
1 db karalábé
1 db zeller
1 db tv paprika
1 cs. petrezselyemzöld
1 kk. ételízesítõ
10 db szemesbors
Levesbetétnek 25 dkg házi csigatészta
Anyósom saját készítésû csigatésztája. |
A húst megmostam, kisebb darabokra vágtam.
Felöntöttem 4 liter vízzel, felforraltam és leszedtem róla a habot. Fém teaszûrõvel szoktam csinálni, hogy a legkisebb habot is el tudjam távolítani!
Beletettem a sót és a zöldségeket. Az ezután keletkezõ habot is leszedem.
Kis tûzön lassan forralva fõzöm legalább 3 órát. Fedõt nem szoktam rá tenni.
Megkóstolom és ízlés szerint ételízesítõt teszek bele.
Tálaláskor átszûröm és ami nagyon fontos, hogy forró legyen a leves.
Jó étvágyat!