HÚSGOMBÓCOS KÁPOSZTA GERSLIVEL

2011-12-10

sponsored links



 Elméletileg töltött káposzta, de mi nem szeretjük az egész leveles töltikéket, ezért a gombócok "meztelenek"..A káposzta is "kimosatlan", mert savanyún az igazi...Szerintünk. Szoktam belefõzni gerslit / hántolt árpagyöngyöt /, mert ettõl amolyan jó sûrû, tartalmas lesz. Friss kenyérrel és házi tejfellel, egyszerûen mennyei egy-tál étel. Nyáron, mikor igazán jó meleg van, a káposztámat  magam szoktam savanyítani úgy, ahogy az uborkát szokták kovászolni. Kaporral, kenyérrel és babérlevéllel. 

Hozzávalók: 1 kg szálas savanyú káposzta, 1 kg darált sertés comb, 2 fej hagyma, 1-1 paprika és paradicsom, 3-4 babérlevél, só, bors, pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 marék gersli, 1/2 pohár ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s