HÚSGOMBÓC LEVES
sponsored links
HÚSGOMBÓC LEVES
Nagyon finom, ízletes leves. Férjem imádja, így ha lehet, akkor próbálom többször az asztalra varázsolni ezt a finom, tartalmas levest.
HOZZÁVALÓK
25 dkg darált hús
1 tojás
só, bors
sárgarépa
krumpli
zeller
ELKÉSZÍTÉSE
- A darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal. Hagyjuk állni, amíg a levest fölkészítjük.
- A karikára vágott sárgarépát nagyon kevés olajon elkezdjük párolni. Amikor kezdenek pirulni a répaszeletek, akkor beletesszük az apróra vágott zellert, majd a krumplit, majd felöntjük vízzel. Ételízesítõvel és egy kis tárkonnyal ízesítjük, ha kell, akkor sózzuk.
- Amikor a levesünk elkezd forrni, akkor a darált húsból gombócokat készítünk és beletesszük a levesbe. Érdemes elõre legyártani a kis gombócokat..:)
- Kb. 15 perc alatt készre fõzzük - érdemes egy gombócot kettévágni és megnézni, hogy készen van e.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.