HÚSGOLYÓK KAPRIIBOGYÓS MÁRTÁSSAL
sponsored links
HÚSGOLYÓK
KAPRIBOGYÓ MÁRTÁSSAL
Férjem kolléganõjétõl kaptunk finom házi termesztésû és házilag eltett kapribogyót. Nagyon finom, nagyon szeretjük..Az az igazság, hogy én simán szendvicsek tetejére téve eszem leginkább, de most a húsgolyók mellé mártásként készítettem el. Ajánlom mindenknek kipróbálásra, nagyon ízletes étel lett belõle!
HOZZÁVALÓK
60 dkg darált hús
1 tojás
petrezselyem
só/vegeta
zsemlemorzsa
3 ek olaj
3 ek liszt
2 ek kapribogyó feldarabolva
só/vegeta
ELKÉSZÍTÉSE
- Egy nagy fazékba felteszünk vizet forrni. Amíg az elkészül, addig a darált húst összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, egy fél maroknyi apróra vágott petrezselyemmel és sózzuk (ételízesítõvel) ízesítjük. Ebbõl vizes kézzel gombócookat formálunk.
- Ha forr a víz, akkor az elõre elkészített gyolyókat beletesszük és megfõzzük. Próbáljunk ki egy darabot félbevágva, hogy tényleg megfõtt e.
- Közben elkészítjük a mártást. Az olajba beletesszük a lisztet, majd ha már zsemleszínû, akkor az apróra feldarabolt kapribogyókat is. Ebbe majd a hús fõvõlevébõl merünk annyit, hogy krémes állagú legyen a szószunk (kb. 4 merõkanálny, de minden merés után szépen kavarjuk el a szószban a levet és majd úgy látjuk, mennyi kell még a fõzõvízbõl. Ezt is sózzuk vagy ételízesítõvel ízesítjük.
- Beleszedjük az elkészült húsgolyókat, rottyantunk rajta egyet és el is készültünk.
A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.