HÉTFÕ - KENYERET SÜTÖTTEM

2013-10-24

sponsored links


Már nagyon régen terveztem a kenyérsütést, de valahogy soha nem volt idõm dagasztani és keleszteni, majd újra dagasztani.. Az egyik nap viszont olyan receptet találtam, aminek az elolvasása után hangosan csattintottam egyet. A leírás szerint ugyanis dagasztás és kelesztés nélkül kell ezt a kenyeret elkészíteni. A hozzávalók is szimpatikusak voltak. Megsütöttem, és katasztrofális volt az íze.. mással is megkóstoltattam, mert nem tudtam megállapítani, hogy mi is a baj vele. Mire õ rávágta, hogy szerinte avas valamelyik mag, amit a tésztába kevertem. Meg is találtam a bûnöst. A szotyis zacskó szaga szörnyû volt. Sütésnél észre sem vettem. Elszontyolodtam, mert nagyon lelkesen vártam életem elsõ kenyerét. De hamar összeszedtem magam, és belevágtam ismét. És igen! Második nekifutásra issssteni lett. :)

Hozzávalók:

2,5 dl langyos víz
2,5 dl tej
1 ek ecet
1 csomag száraz élesztõ (7 gr)
25 dkg teljeskiõrlésû búzaliszt
6,5 dkg rozsliszt ...

Folytats a blogon ... kockaczukor.blogspot.com/2013/10/hetf...

sponsored links

Keres?s