HÁZI ROPI
sponsored links
HÁZI ROPI
Nagyon örültem, amikor megtaláltam ezt a receptet. Gyorsan megvan, finom és akár elõre is dolgozhatunk, mert az összegyúrt tésztát a hûtõben tárolhatjuk - én pl. több, mint egy éjszakát, így csak ki kellett nyújtanom és betenni a sütõbe amikor készíteni szerettem volna.
30 dkg liszt
12 dkg zsír - eredetileg kacsa vagy libazsír volt a receptben, én sertészsírt használtam.
1 kis tejföl
só
ELKÉSZÍTÉSE
- A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát hûtõbe tesszük egy kis idõre, minimum annyira, hogy a kezünk melegétõl megolvadt zsír egy kicsit megkeményedjen a tésztában. Én este gyúrtam be a tésztát és másnap 10-ig ott pihent, mert akkor volt idõm vele ismét foglalkozni.
- Ezután kinyújtjuk a tésztát kb. 1/2 cm-esre, majd egy derelye vágóval vékony csíkokat vágunk.
- Ha valaki pepecselni akar vele, akkor egyesével a rudakat hengeressé sodorhatja - a legjobb, ha egy megsózott vagy szezámmaggal meghintett nyújtódeszkán, így a sódarabok belenyomódnak a ropiba.
- Ha nem szeretnénk túl sok idõt vele tölteni, akkor miután felvágtuk, anélkül, hogy szétszednénk a hosszú csíkokat, tepsibe tesszük a tésztát, megszórjuk sóval vagy szezámmaggal és 180 fokon megsütjük. Én ezt a módszert választottam. :)
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.