HÁZI KRÉMES
sponsored links
Hozzávalók 24 szelethez:
- 2 csomag (2 x 27 dkg) készre nyújtott leveles tészta
- 8 tojásfehérje
- 3 evõkanál porcukor
- 2 tojássárgája
- 5 evõkanál cukor
- 4 csomag (4 x 4 dkg) vaníliaízû pudingpor
- 1,5 l víz
a tetejére:
- porcukor
- A leveles tésztát kitekertem, és a sütõpapírral együtt nagy tepsire csúsztattam.
- Elõmelegített, 180 fokos sütõben aranyszínûre sütöttem ? ha púposodna, villával meg kell szurkálni.
- Ugyanígy jártam el a másik tésztalappal is.
- Az egyiket még melegen 24 kockára vágtam, a sütõkeretet pedig szorosan a másik, egészben hagyott tészta köré állítottam.
- A tojásfehérjét kemény habbá vertem, a vége felé beledolgoztam a porcukrot, majd félretettem.
- A tojássárgáját krémesre kevertem a cukorral, a pudingporral és 1/2 l vízzel.
- A maradék vizet felforraltam, majd beleöntöttem, és közepes lángon besûrítettem a pudingot.
- Beleforgattam a fehérjehabot, és kis lángon pár percig fõztem.
- Óvatosan a sütõkeretbe öntöttem, szépen elegyengettem, majd kiraktam a felkockázott tésztalappal.
- Hagytam szoba-hõmérsékletûre hûlni, végül 1 éjszakára hideg helyre tettem.
- Másnap meghintettem porcukorral, és a felsõ tésztakockák mentén szeletelve tálaltam.
Az állítható szögletes sütõkeretet a Cookori.com biztosította, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin áprilisi számában.