HÁROMSAJTOS TÚRÓKORONG

2014-04-21

sponsored links











Húsvétkor nem csak édes süteményeket szokás sütni, hanem finom sós falatokat is, amivel meg lehet kínálni a verselõ, megfáradt locsolókat. Már ha jönnek... Most valami kiadósra gondoltam, így nem magas pogácsákat sütöttem, hanem vékony, ropogós lapocskákat. Tetejükön jó sok sajttal. 


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 evõkanál tejföl, 1 csapott evõkanál só, 15 dkg reszelt sajt vegyesen / cheddar, vörös cheddar, trappista /. Tetejére: felvert tojás, 15 dkg reszelt sajt vegyesen.


A tészta hozzávalóit tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett felületen nagyon vékony lappá kinyújtjuk / 2 mm. /, majd közepes méretû pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk / 3-4 cm /. A lapocskákat sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket felvert tojással lekenjük és a vegyes reszelt sajt keverékkel megszórjuk.






 Elõmelegített sütõben, 200 C-on arany barnára kisütjük. Langyosra hûlve kínáljuk.










Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s