Huszárcsók

2017-12-28

sponsored links


Huszárcsók
Hozzávalók:
40 deka liszt
20 deka margarin
14 deka cukor
3 tojás sárgája
1 citrom leve és héja
Mártogatni :
2 tojásfehérje
15 deka darált vagy durvára vágott dió
Közepébe:
lekvár, aszalt gyümölcs, befõtmeggy, dióbél, vagy tetszés szerint
A lisztbe belereszeltem a fagyos margarint és elmorzsoltam. Hozzákevertem a reszelt citromhéjat, a cukrot, majd a tojássárgákkal és a citromlével meggyúrtam a tésztát. Negyven percre hideg helyre pihenni tettem, majd kétujjnyi vastagságú hengereket formáztam belõle, melyeket kétujjnyi széles darabokra vágtam, majd kis gömbökké formáltam õket. 
A tésztagombócokat enyhén felvert tojásfehérjébe, majd dióba mártogattam, és sütõpapírral borított tepsibe raktam õket, egymástól kis távolságra. Ujammal mindegyik közepét benyomtam, és a mélyedésbe aszalt szilvát tettem.
Elõmelegített 180 fokos sütõben 25 perc alatt megsütöttem. Nekem 50 darab sütim lett ebbõl a tésztamennyiségbõl. Finom, és bedobozolva elálló.


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2017/12/husza...

sponsored links

Keres?s