Hurka és savanyú káposzta

2014-02-25

sponsored links

?Végy egy nagy cserépedényt, tegyél bele savanyú káposztát, hurkát, meg szalonnát. Öntsd fel vízzel, fedd le és bõ 1 óra alatt süsd meg a sütõben. Fõzz hozzá krumplit, meg egy kis kenyeret is adj mellé.? ? a férj szavai a savanyú káposztás hurkával kapcsolatos teendõkrõl. A papírmunkát meg jól rám hagyta?

Tény, hogy sokkal jobban nem is kell megbonyolítani a történetet. Egyszerû ízek, laktató és olcsó egytálétel. Az utolsókat rúgja a télnek álcázott tavasz, még egy kis gyomorkímélõ kaja belefér. Aztán most már jöjjön a kikelet, meg a friss zöldségek.

Elõkészítés: 5 perc

Sütési idõ: bõ 1 óra



savanyukaposztas_majas_hurka_veres_hurka



Hozzávalók (4 ? 6 fõre):

1 pár májas hurka (kb. 30 centisek)

1 pár véres hurka (kb. 30 centisek)

1.5 kg savanyú káposzta

1 ? 2 ek. felkockázott füstölt szalonna

3 ? 5 dl víz (attól függõen, mennyire akarjuk szaftosra készíteni)

fõtt krumpli

tejföl

friss fehérkenyér

Na és akkor valahogyan így mondta a férj: a felkockázott füstölt szalonnát közepes lángon süsd enyhén üvegesre, hogy kiengedje a zsírját. A káposztát mosd át, ha túl sós és/vagy savanyú. A 3/4-ét tedd a cserépedénybe, majd helyezd rá a kétféle hurkát. Fedd be a hurkákat a maradék káposztával, önts alá vizet, majd szórd meg a szalonnával.

Fedd le és 180 fokon bõ 1 órán át süsd meg. Friss kenyérrel, fõtt krumplival, tejföllel tálald. Ha nem vagy jóban a laktózzal és a gluténnal, edd csak magában vagy a fõtt krumplival.

És a végére még egy sutácska kép. Facebook-on pedig itt találtok.

savanyukaposztas_majas_hurka_veres_hurka (11)


Innen is szemezgethettek




lilakaposzta sali magokkal3 (1280x853)
Ropogós lilakáposzta saláta



Kelkáposzta fõzelék. Az elsõ.


gombas_szalonnas_quiche (6)
Francia sós lepény, avagy a quiche


1rakott karfiolos teszta (1024x683)
Sajtos karfiolos rakott tészta




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/02/25/hur...

sponsored links

Keres?s