Hurka-kolbász, tepsis krumplival és párolt káposztával

2011-11-03

sponsored links


Jó régen volt már hurka kolbász nálunk, a múltkor Sógornõmék juttatták eszembe, amikor Mamát köszöntöttük. Persze amit én venni tudok, az nem házi, de kedvenc hentesünknél finom hurkát-kolbászt lehet kapni.  Ma kifundáltam, hogy párolt káposztát készítek mellé savanyúság helyett. Jól belaktunk belõle ebédre, biztos ma már semmit nem birok enni :). Ilyenkor jó, ha van kéznél Bilagit :)
 Mire megérkezett Fiam a hentestõl megpucoltam a kellõ mennyiségû krumplit, megmostam, majd karikára vágtam. Sertéssült fûszerrel megfûszereztem, kevés olajjal meglocsoltam, és sütõpapírral bélelt tepsire öntöttem. A hurkákat kolbászokat mindkét oldalán kiszurkáltam hegyes késsel, ezeket is sütõpapírral bélelt tepsibe raktam. A krumplis tepsit a legalsó, a hurkás kolbászosat alulról a 4. sínre raktam a 180 fokra elõmelegített légkeverésre állított sütõbe. Fél óra múlva megcseréltem a két ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/11/hurka-kol...

sponsored links

Keres?s