Hurka, kolbász fehérboros savanyított káposzta ágyon, vele sült krumplival, füstölt szalonnával, gombával

2017-09-30

sponsored links

Hurka, kolbász fehérboros savanyított káposzta ágyon, vele sült krumplival, füstölt szalonnával, gombával


Mivel elég hûvösre fordult az idõ, s amúgy is megkívántam, ma egy tipikus téli kajával leptem meg magam.

Hozzávalók:



  • 1 db májas hurka
  • 1 db véres hurka
  • 1 db sütnivaló kolbász
  • 3 kicsi szelet füstölt szalonna
  • 6 db burgonya
  • 1 db csiperkegomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 2 db babérlevél
  • sertés zsír
  • 2 tk cukor
  • õrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 db chili
  • 1 dl száraz fehérbor

  • Elkészítés:

    A krumplikat alaposan megmosom, elõfõzöm.

    Egy serpenyõt kikenek disznózsírral, szétterítem a káposztát, ráteszem a babérleveleket, sózom, borsozom, megszórom köménnyel,cukorral, meglocsolom a borral. Ráteszem a hurkát és a kolbászt, villával megszurkálom,rárakom a bevagdosott szalonnákat, mellérakom a krumplit és a gombát, rá a chilit. (Eredetileg 3 db csiperkét készítettem oda, de nem fért már mind a serpenyõbe.) Letakarom alumínium fóliával és beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.

    20 perc után leveszem a fóliát, meglocsolok mindent a zsírral. 25 perc elteltével a hurkát, kolbászt és a krumplikat megfordítom, az egészet újra meglocsolom a lével, s még 25 percig sütöm.

    Amikor minden megsült, tálalok. A hurkákat, kolbászt félbevágom, tányérra rakom, rá egy darab szalonnát. Melléhelyezek 2 db krumplit, egy kupac káposztát, a gombát és a chilit.

    Fehérbort ittam hozzá.







    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/09/hurk...

    sponsored links

    Keres?s