Hurka, kolbász fehérboros savanyított káposzta ágyon, vele sült krumplival, füstölt szalonnával, gombával
sponsored links
Hurka, kolbász fehérboros savanyított káposzta ágyon, vele sült krumplival, füstölt szalonnával, gombával
Mivel elég hûvösre fordult az idõ, s amúgy is megkívántam, ma egy tipikus téli kajával leptem meg magam.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplikat alaposan megmosom, elõfõzöm.
Egy serpenyõt kikenek disznózsírral, szétterítem a káposztát, ráteszem a babérleveleket, sózom, borsozom, megszórom köménnyel,cukorral, meglocsolom a borral. Ráteszem a hurkát és a kolbászt, villával megszurkálom,rárakom a bevagdosott szalonnákat, mellérakom a krumplit és a gombát, rá a chilit. (Eredetileg 3 db csiperkét készítettem oda, de nem fért már mind a serpenyõbe.) Letakarom alumínium fóliával és beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.
20 perc után leveszem a fóliát, meglocsolok mindent a zsírral. 25 perc elteltével a hurkát, kolbászt és a krumplikat megfordítom, az egészet újra meglocsolom a lével, s még 25 percig sütöm.
Amikor minden megsült, tálalok. A hurkákat, kolbászt félbevágom, tányérra rakom, rá egy darab szalonnát. Melléhelyezek 2 db krumplit, egy kupac káposztát, a gombát és a chilit.
Fehérbort ittam hozzá.