Hungarian Fish&Chips
sponsored links
Egy hónapja adtam hírt a frissen megnyílt Halkakasról, ami azóta a város egyik kedvencévé vált. Többen kipróbáltátok és jeleztetek vissza a vele kapcsolatos tapasztalataitokról, melyek túlnyomórészt pozitívak, de a fish&chipssel kapcsolatban megosztottak voltak a vélemények. Mivel eredeti szándékom is az volt, hogy visszatérek kipróbálni, végre szerét ejtettem a kirándulásnak.
Sok minden változott elsõ látogatásom óta: a háromfõs személyzet nyolcra duzzadt, a pincében kialakításra került egy újabb helyiség és egy kis kiállító tér, ahol hallal kapcsolatos mûalkotások váltják majd egy mást a falakon. Ebéd- és vacsoraidõben már nem lehet asztalt kapni, a pénteki halászlé-napon pedig az utcán áll a sor: hát így van ez, ha végre egy olyan hely nyílik, amire valóban van igény, és jó áron jó ételeket kínálnak.
Még egy közérdekû kérdésre válaszolva: igen, a tulajdonos, Lévai Zsuzsi Lévai Ferenc lánya, és édesapja az egyik legelismertebb hazai pontytenyésztõ - ez újabb garancia arra, hogy a legjobb magyar halak kerülnek a tányérunkra.
A múlt szerdai kánikulában estem be hozzájuk (épp kifogyóban volt a készlet, és utánrendeltek húsz kiló harcsát másnapra), és végre megkóstoltam a sokat emlegetett fish&chispst: a házi sült krumpliban senki nem találhat ...